Színes, egészséges és nem mellesleg gyorsan elkészíthető. Magában is laktató, de készíthetsz hozzá zöldség- vagy zabfasírtot.
 

Hozzávalók:

600 g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
200 ml zabtejszín
2 ek zabliszt
kókuszolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy zöldségaprítóban összedolgozott sárgarépát. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zabtejszínt, majd a zablisztet és pár percig főzzük. Apróra vágott friss petrezselyemmel találjuk. 

Zabfasírt recept: itt!
Vöröslencse-fasírt recept: itt!

Nézd meg a videóban, hogyan készült!