A mákos guba nem csak a karácsonyi időszakban állja meg a helyét, hanem az év bármelyik napján remek desszert vagy édes reggeli lehet.

Hozzávalók:

5-6 db kifli
4 dl zabtej
80 g darált mák
25 g vaj
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Egy kivajazott sütőtálba belerakosgatjuk a felkarikázott kiflit és 7-8 perc alatt megsütjük. Miközben sül, elkészítjük a pudingot (kicsit több tejet használunk, hogy hígabb legyen).  A kiflikarikákat tejes alapba áztatjuk, majd ráöntjük a sodó felét, megszórjuk mákkal és jöhet egy újabb adag sült-tejben áztatott kifli, utána a maradék sodó, a reszelt mák és a tetejére reszelt citrom héjat teszünk. 

Nézd meg a videóban, hogyan készül!