Laktató, egészséges és tápanyagdús étel, amely tökéletes őszi fogás!

Hozzávalók:

6 db édesburgonya
400 g darált marhahús 
1 db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
400 g passata
80 g vöröslencse
300 g kukorica (konzerv)
100 g cheddar sajt
olívaolaj
só, bors

főétel recept édesburgonya kiemelt diétás vöröslencse táplálkozás

Elkészítés:

Vágjuk félbe az édesburgonyákat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire és süssük meg 220 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt. Főzzük meg a vöröslencsét és közben egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk le a darált húst, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és lilahagymát. Mehet bele a passata, a kukorica és a megfőtt vöröslencse, és alaposan keverjük össze. Az édesburgonyákat vegyük ki a sütőből, majd óvatosan kanalazzuk a belsejét egy tálba, majd a héjukba töltsük bele a húsos ragut. Tegyünk cheddar sajtot a tetejére és toljuk be a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul. 

Tipp: főzzünk többet a vöröslencséből, és a kikanalozott édesburgonyával együtt készítsünk belőle krémlevest. Csupán egy kis fokhagymára és fűszerekre lesz még szükség.

Nézd meg a videóban, hogyan készül!