Laktató, egészséges és tápanyagdús étel, amely tökéletes őszi fogás!
Hozzávalók:
6 db édesburgonya
400 g darált marhahús
1 db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
400 g passata
80 g vöröslencse
300 g kukorica (konzerv)
100 g cheddar sajt
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Vágjuk félbe az édesburgonyákat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire és süssük meg 220 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt. Főzzük meg a vöröslencsét és közben egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk le a darált húst, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és lilahagymát. Mehet bele a passata, a kukorica és a megfőtt vöröslencse, és alaposan keverjük össze. Az édesburgonyákat vegyük ki a sütőből, majd óvatosan kanalazzuk a belsejét egy tálba, majd a héjukba töltsük bele a húsos ragut. Tegyünk cheddar sajtot a tetejére és toljuk be a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
Tipp: főzzünk többet a vöröslencséből, és a kikanalozott édesburgonyával együtt készítsünk belőle krémlevest. Csupán egy kis fokhagymára és fűszerekre lesz még szükség.