A lecsó számos módon elkészíthető, ahány ház, annyi szokás. Mi a mangalicás, bográcsban készült verzióra szavazunk!
Hozzávalók:
200 g mangalicaszalonna
1 szál mangalicakolbász
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
800 g paradicsom
800 g tv paprika
300 ml paradicsomszósz
só, bors
őrölt piros paprika
Elkészítés:
A paradicsomokat bevágjuk kereszt alakban, majd pár percre bő, forrásban lévő vízbe tesszük, majd félretesszük. Amikor kihűlt lehúzzuk a héját. A szalonnát felkockázzuk, és egy lábasban lepirítjuk a zsírját a felkarikázott kolbásszal. Félretesszük. A zsírját bográcsba tesszük, hozzáadjuk az aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt piros paprikával. Beletesszük a feldarabolt paprikát, ha megpuhult mehet bele a felkockázott paradicsom és a paradicsomszósz, majd összefőzzük. Hozzáadjuk a kolbászt és találhatjuk is.
Nézd meg a videóban, hogyan készül!