PIkáns, krémes és friss: igazi nyári ízkombináció, amelyet érdemes kipróbálni! Ráadásul pikk-pakk összeállítható.
Hozzávalók:
1/2 db grillcsirke vagy előre lesütött sült csirkemell
1 db avokádó
1 db lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
250 g görög joghurt
1 db lime
só, bors
chili pehely
olívaolaj
1 csokor koriander
100 g reszelt cheddar sajt
2 db nagyobb tortillalap
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott és feldarabolt avokádót, a görög joghurtot és az apróra vágott lilahagymát. Facsarunk hozzá egy kis limelevet, a fokhagymát belereszeljük, fűszeerezzük, pár csepp olívaolajat hozzákeverünk, majd mehet bele a reszelt sajt és a vágott koriander. Az egészet alaposan összekeverjük, megkenjük vele a tortillát és feltekerve tálaljuk.