A mézeskalács-készítés az ünnepi hangulat elengedhetetlen része. A kellemes, fűszeres illat az egész lakás belengi, gyerekekkel pedig remek program kiszúrogatni az ünnepi figurákat.
Hozzávalók:
400 g teljeskiőrlésű liszt
140 g méz
80 g eritrit vagy kókuszvirágcukor
150 g vaj
10 g vaníliás eritrit
4 ek növényi tej
60 g keményítő
1 tasak mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a vajat, az édesítőket és a növényi tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgéppel tésztává keverjük. A tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm-esre nyújtjuk, és tetszőleges formára kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 10-12 perc alatt megsütjük.