Egyszerű, megúszós, mégis igazán mutatós étel, amely tökéletes fogás az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
6 lazac szelet
2 db citrom
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 adag gnocchi
60 g teavaj
150 g reszelt parmezán
100 g szárított paradicsom
1 csokor friss zsályalevél
só, bors, zöldfűszerek
Elkészítés:
Sütőpapírra citromkarikákat teszünk, majd rárakjuk a befűszerezett lazac szeleteket, közé pakoljuk a fokhagyma gerezdeket és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a köretet: megfőzzük a gnocchit. Egy másik lábosban pedig megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a felaprított zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a gnocchit. Megszórjuk reszelt parmezánnal és rátesszük a kis darabokra vágott aszalt paradicsomot is. Miután a lazac megsült, tálalhatjuk is.