A palacsinta megunhatatlan desszert, szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné. Most mascarponés pisztáciakrémmel készítettük el.

Hozzávalók:

400 g teljeskiőrlésű liszt
1 l tej (lehet növényi is)
2 db tojás 
1/2 dl szénsavas ásványvíz
1 tk só
kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez

Elkészítés:

Egy keverőtálba tesszük a lisztet, beleütjük a tojást, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, majd a tejet és az ásványvizet folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adjuk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd kóluszolajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat. 

Pisztáciakrém:
250 g mascarponét krémmé habosítunk, adunk hozzá egy kis agavészirupot ízlés szerint és belekeverünk 3 evőkanál pisztáciapasztát.

Nézd meg a videóban, hogyan készül!