A palacsinta megunhatatlan desszert, szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné. Most mascarponés pisztáciakrémmel készítettük el.
Hozzávalók:
400 g teljeskiőrlésű liszt
1 l tej (lehet növényi is)
2 db tojás
1/2 dl szénsavas ásványvíz
1 tk só
kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
Elkészítés:
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, beleütjük a tojást, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, majd a tejet és az ásványvizet folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adjuk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd kóluszolajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
Pisztáciakrém:
250 g mascarponét krémmé habosítunk, adunk hozzá egy kis agavészirupot ízlés szerint és belekeverünk 3 evőkanál pisztáciapasztát.