A kacsamell fűszeres, citrusos ízvilága remekül harmonizál a burgonyapüré édeskés ízével. Ha igazán különleges fogást tálalnál a karácsonyi asztalra, akkor próbáld ki a receptet!
Hozzávalók:
A kacsa mellhez:
2 db kacsamell
2 ek olívaolaj
só, bors
rozmaring
1 db narancs héja
A püréhez:
4 db édesburgonya
200 ml tejszín
80 g teavaj
só, bors
friss petrezselyem
Tálaláshoz:
áfonyaszósz
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rátesszük a kacsamellet bőrével lefelé és közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor aranybarnára sült megfordítjuk, és további két percig pirítjuk. Ezt követően 180 fokos előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük. Felszeleteljük, majd megszórjuk rozmaringgal és a narancs reszelt héjával.
A püréhez az édesburgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, botmixerrel krémesre pürésítjük és közben hozzáadagoljuk a tejszínt és a vajat. Ízlés szerint fűszerezzük, és apróra vágott friss petrezselyemmel díszítjük.