Finom, omlós, illatos, mogyorókrémes babka recept, amely a tökéletes reggelik egyik főszereplője. Készítsd el te is!
Hozzávalók:
150 g teljeskiőrlésű-liszt
50 g zabliszt
1-2 dl meleg növényi tej (amennyit felvesz a tészta)
fél citrom leve és reszelt héja
5 g porélesztő
5 g só
20 dkg eritrit
A töltelékhez:
60 g kakaópor
60 g mogyorókrém
2 ek eritrit
1 dl víz
A lekenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd lefedve egy óráig pihentetjük. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel. A hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd félbevágjuk hosszában.
Összefonjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lekenjük tojással, majd előmelegített, légkeveréses 180 °C -os sütőben 35 perc alatt megsütjük.