Látványos, omlós és extrán csokis. A jeruzsálemi kalácsot  nem csak ünnepélyes megjelenése miatt érdemes elkészíteni, hanem az íze is verhetetlen.

Hozzávalók:

A tésztához:
350 g teljeskiőrlésű búzaliszt
2 ek eritrit 
2 tk szárított élesztő
1 db tojássárgája
100 g olvasztott vaj
2 tk instant élesztő
1 tk só
180 ml meleg mandulatej

Töltelékhez:
200 g magas kakaótartalmú étcsoki
50 g vaj
2 ek eritrit 

  

Elkészítés:

A lisztet, az eritritet, a sót elkeverjük, a tejbe pedig belekeverjük az élesztőt. A tejet a lisztes keverékhez adjuk,  beletesszük az olvasztott vajat és a tojássárgáját, majd dagasztjuk a tésztát. Lefedve egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a csokit és a vajat megolvasztjuk és elkeverjük benne az eritritet. A tésztát lisztezett felületen téglalapra nyújtjuk, megkenjünk a krémmel úgy, hogy a hosszabbik szélénél egy centimétert kihagyunk, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál kezdve.
Hosszában kettévágjuk a tekercset, és a két darabot, vágott felével felfelé összetekerjük. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 35 perc alatt megsütjük.

Nézd meg a videót is!