Látványos, omlós és extrán csokis. A jeruzsálemi kalácsot nem csak ünnepélyes megjelenése miatt érdemes elkészíteni, hanem az íze is verhetetlen.
Hozzávalók:
A tésztához:
350 g teljeskiőrlésű búzaliszt
2 ek eritrit
2 tk szárított élesztő
1 db tojássárgája
100 g olvasztott vaj
2 tk instant élesztő
1 tk só
180 ml meleg mandulatej
Töltelékhez:
200 g magas kakaótartalmú étcsoki
50 g vaj
2 ek eritrit
Elkészítés:
A lisztet, az eritritet, a sót elkeverjük, a tejbe pedig belekeverjük az élesztőt. A tejet a lisztes keverékhez adjuk, beletesszük az olvasztott vajat és a tojássárgáját, majd dagasztjuk a tésztát. Lefedve egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a csokit és a vajat megolvasztjuk és elkeverjük benne az eritritet. A tésztát lisztezett felületen téglalapra nyújtjuk, megkenjünk a krémmel úgy, hogy a hosszabbik szélénél egy centimétert kihagyunk, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál kezdve.
Hosszában kettévágjuk a tekercset, és a két darabot, vágott felével felfelé összetekerjük. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 35 perc alatt megsütjük.