Ha nem a hagyományos halászlében gondolkozol karácsonyra, íme egy illatos, krémes levesötlet!
Hozzávalók:
1 db sütőtök
2 db édesburgonya
1 db vöröshagyma
100 g natúr gesztenyemassza
4 gerezd fokhagyma
kókuszolaj
só, bors
kurkuma
chili pehely
2 db leveskocka
Tálaláshoz:
hántolt tökmag
tökmagolaj
Elkészítés:
A sütőtököt kimagozzuk, feldaraboljuk és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Közben kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott édesburgonyát. Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát és fűszerezzük. Ha megsült a sütőtök, beletesszük a levesbe a gesztenyemasszával együtt és körülbelül 10 perc alatt megfőzzük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.