A vöröslencse számos módon elkészíthető, az egyik nagy kedvencünk a fasírt. Fogyaszthatjuk főzelék mellé, de önmagában is megállja a helyét.
Hozzávalók:
250 g vöröslencse
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek sörélesztőpehely
só, bors
friss curry
1 tk pirospaprika
1 tk chilis szárítottparadicsom
szezámmag
a sütéshez kókuszolaj
Elkészítés:
Főzzük puhára a vöröslencsét, majd jó alaposan szűrjük le. Amíg fő, vágjuk apróra a lila- és a fokhagymát, majd zöldségaprítóban dolgozzuk össze a lencsével. Adjuk hozzá a fűszereket és a sörélesztőpelyhet, igény szerint adhatunk hozzá csicseriborsólisztet vagy zabpelyhet, majd formázzunk belőle fasírtokat és forgassuk meg szezámmagban. Közepes fokozaton süssük ki a golyókat és tálalhatjuk.