Színes, egészséges és nem mellesleg gyorsan elkészíthető. Magában is laktató, de készíthetsz hozzá zöldség- vagy zabfasírtot. Hozzávalók: 600 g sárgarépa 1 fej vöröshagyma 200 ml zabtejszín 2 ek zabliszt kókuszolaj 1 csokor petrezselyem Elkészítés: Kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy zöldségaprítóban összedolgozott sárgarépát. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zabtejszínt, majd a zablisztet és pár percig főzzük. Apróra vágott friss petrezselyemmel találjuk. Zabfasírt...
Zöldborsó főzelék fasírttal - Alakbarát verzióban
Egy klasszikus receptet hoztunk egészségesebb verzióban. A főzelék nem tartalmaz sem cukrot, sem fehérlisztet, a fasírtot pedig sütőben készítettük....
Vöröslencse-főzelék zabfasírttal - -Diétás, vegetáriánus recept
Laktató és egészséges húsmentes fogás, nem csak vegetáriánusoknak! Hozzávalók a főzelékhez: 250 g vöröslencse 150 g paradicsompüré 1...
Joghurtos vöröslencse főzelék - Krémes, laktató ebédötlet
A vöröslencse fehérjedús, vitaminokban gazdag hüvelyes, amelyet érdemes beépítenünk étrendünkbe. Készíts belőle krémes főzeléket! Hozzávalók: 1...
Vegán zöldbab főzelék - Rost- és fehérjeforrás
A zöldbab gazdag fehérjében és rostban, ellenben kalóriatartalma alacsony. Vitamin- és ásványianyag tartalma is jelentős, ezért érdemes legalább...
Ilyen finom tökfőzeléket még nem ettél! - Vegán recept
Próbáltad már a vegán tökfőzeléket? Krémes, zsenge, könnyű és laktató. Ezentúl biztosan így készíted majd! Hozzávalók: 1...
Egészséges és finom ebéd 25 perc alatt – Cukkinifőzelék húsgolyóval
Miért állnál órákat a konyhában, ha kevesebb mint fél óra alatt olyat ételt dobhatsz össze, amely laktató, alakbarát és még finom is?...