Egy klasszikus receptet hoztunk egészségesebb verzióban. A főzelék nem tartalmaz sem cukrot, sem fehérlisztet, a fasírtot pedig sütőben készítettük.
Hozzávalók:
A főzelékhez:
500 g zöldborsó
2 ek zabliszt
1 ek sörélesztőpehely
200 ml növényi tejszín
300 ml zabtej
fűszerek ízlés szerint
kókuszolaj
A fasírthoz:
500 g darált pulykamell
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db répa
1 ek sörélesztőpehely
1 db tojás
fűszerek
Elkészítés:
Főzelék:
Egy kis kókuszolajon megfuttatjuk a zöldborsót, fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Körülbelül tíz percig főzzük, majd a zablisztet egy kis vízzel csomómentesre keverünk, és behabarjuk vele a főzeléket. Pár perc alatt összefőzzük, ha szükséges ízesítjük.
Fasírt:
Zöldségaprítóban felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a répát. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, a sörélesztőpelyhet és a felaprított zöldségeket. Jó alaposan összedolgozzuk, gombócokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kicsit lelapítgatjuk a fasírtokat, majd előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 25 perc alatt megsütjük.