A vöröslencse fehérjedús, vitaminokban gazdag hüvelyes, amelyet érdemes beépítenünk étrendünkbe. Készíts belőle krémes főzeléket!

Hozzávalók:

1 bögre vöröslencse
150 g görög joghurt
1 fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:

Olívaolajon dinszteljük az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk az átmosott vöröslencsét. Sóval, borssal fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Fedő alatt körülbelül tizenöt perc alatt megfőzzük, és közben ha szükséges adunk hozzá egy kis vizet. Amikor megpuhult a lencse, hozzáadjuk a mustárral elkevert joghurtot, és két további percig főzzük.
Tálaljuk friss korianderrel a tetején.

Nézd meg a videót is!