Próbáltad már a vegán tökfőzeléket? Krémes, zsenge, könnyű és laktató. Ezentúl biztosan így készíted majd! 

Hozzávalók:

1 csomag gyalult tök
1 fej vöröshagyma 
kapor
180 ml kókusztejszín
2 ek tönkölyliszt
1 citrom leve

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd dinszteljük. Hozzádjuk a gyalult tököt, megsózzuk,  felöntjük egy kis vízzel és lefedve főzzük. Közben a kókuszkrémet kikeverjük a tönkölyliszttel és apróra vágjuk a kaprot. Ha a tök megpuhult, ráfacsarjuk a citromot, hozzákeverjük a krémet és rátesszük a kaprot. Pár percig főzzük, majd tálaljuk. 

Vöröcslencse fasírttal remekül passzol! Katt ide a receptért!

Nézd meg, hogy készül a vegán tökfőzelék!