Laktató és egészséges húsmentes fogás, nem csak vegetáriánusoknak!
Hozzávalók a főzelékhez:
250 g vöröslencse
150 g paradicsompüré
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kis teavaj
kurkuma, só, bors, koriander
Elkészítés:
Egy lábasban az apróra vágott vörös- és fokhagymát vajon megdinszteljük, majd beletesszük a fűszereket. Hozzáadjuk az alaposan átmosott vöröslencsét és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt közepes lángon megfőzzük, adunk hozzá egy kis paradicsompürét, 1-2 perc alatt összefőzzük és zbfasírttal, morzsolt fetasajttal tálaljuk.
Hozzávalók a zabfasírthoz:
50 g zabpehely
50 g zabdara
20 g zabliszt
1 kk pirospaprika
1 kk majoranna
1 kk őrölt babérlevél
só, bors
kb. 1 dl víz
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és újra átdolgozzuk. Lefedve 15 percet pihenni hagyjuk, majd gombócokat formázunk és kókuszolajban kisütjük.