A zöldbab gazdag fehérjében és rostban, ellenben kalóriatartalma alacsony. Vitamin- és ásványianyag tartalma is jelentős, ezért érdemes legalább hetente egyszer fogyasztani.
Hozzávalók:
1/2 kg zöldbab
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
300 g növényi joghurt
2-3 ek tönkölyliszt
4 db babérlevél
só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A vörös- és a fokhagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a zöldbab megpuhult, a joghurtot kikeverjük 2-3 evőkanál tönkölyliszttel és hozzáadjuk a zöldbabhoz. Pár percig főzzük, ha szükséges ízesítjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy növényi fasírttal tálalva.