A zöldbab gazdag fehérjében és rostban, ellenben kalóriatartalma alacsony. Vitamin- és ásványianyag tartalma is jelentős, ezért érdemes legalább hetente egyszer fogyasztani. Hozzávalók: 1/2 kg zöldbab 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 300 g növényi joghurt 2-3 ek tönkölyliszt 4 db babérlevél só, bors, olívaolaj Elkészítés: A vörös- és a fokhagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a zöldbab megpuhult, a joghurtot kikeverjük 2-3 evőkanál tönkölyliszttel és hozzáadjuk a zöldbabhoz....
Vegán zöldbab főzelék - Rost- és fehérjeforrás
A bejegyzés folytatódik