Az erdélyi konyha egyik legkedveltebb zöldségkrémje kétségtelenül a zakuszka. Kenheted kenyérre, de tészta feltétnek is megállja a helyét! 

Hozzávalók:

2 db padlizsán
5 db kápia paprika
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kókuszolaj
150 ml paradicsompüré
só, bors
1 tk eritrit

zakuszka padlizsán zöldségkrém recept táplálkozás vegán előétel kápia paprika kiemelt videó

Elkészítés: 

A padlizsánokat körülbelül 1 órára 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, a kápia paprikákat az utolsó 25 percben melléjük rakjuk és megsütjük. Közben egy serpenyőben kókuszolajon apróra vágott vöröshagymát alacsony lángon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, az eritritet, a sót és karamellizáljuk. Hozzáöntjük a paradicsompürét és összefőzzük. Miután a padlizsán és a kápia megsült, lecsöpögtetjük, lehúzzuk a héjukat és összeturmixoljuk a karamellizált hagymával. Fűszerezzük ízlés szerint, majd üvegekbe tesszük. Kenhetjük  pirítósra vagy tésztára is tökéletes feltét.

Nézd meg a videóban, hogyan készül!