Próbáld ki különleges ízvilágú receptünket, amelyet te is könnyedén elkészíthetsz! Vegán, egészséges és tápláló, a szósz pedig igazán pikánssá teszi.
Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán
400 g csicseriborsó
1 db lilahagyma
olívaolaj
1 citrom leve
1 tk pirospaprika
2 tk agavészirup
só, bors, friss rozmaring és oregánó
Elkészítés:
A padlizsánt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon megsütjük. Miközben készül a padlizsán a lilahagymát apróra vágjuk, és elkészítjük az öntetet: három evőkanál olívaolajhoz, két teáskanál agavészirupot, egy teáskanál őrölt pirospaprikát adunk, és belefacsarjuk a citromot, majd alaposan elkeverjük. Ha megsült a padlizsán egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, a lilahagymát, a friss fűszereket és végül ráöntjük az öntetet.