Dobd fel a szokványos padlizsánkrémet sült kápia paprikával, a végeredmény magáért beszél. Vitamindús, vegán előétel, de reggelire vagy vacsorára is tökéletes választás. Kenheted kenyérre, pirítósra vagy akár mártogatósként is fogyaszhatod!
Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 db kápiapaprika
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek avokádóolaj
só, bors
Elkészítés:
200 Celsius fokra előmelegített sütőben a paprikát oldalanként 15 perc alatt, a padlizsánt pedig összesen 50 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek, a padlizsánnak és a paprikának lehúzzuk a héját, félbe vágjuk, kikaparjuk a magját, majd krémesre turmixoljuk a feldarabolt fokhagymával, a fűszerekkel és az avokádóolajjal. Ízlés szerint tehetünk még bele chili pelyhet, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk elérni.
Teljeskiőrlésű kenyérrel vagy pirítóssal találjuk.