Előételnek vagy könnyű vacsorának tökéletes választás a padlizsánkrém. A rostban gazdag zöldség nem csak finom, hanem egészséges is.
A padlizsán hatékony a vércukorszint szabályozásában, és a glükóz felszívódásának kontrollálásában, csökkenti a koleszterinszintet és vérnyomásra is jó hatással van.
Hozzávalók:
2 db padlizsán
3 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, chilipor
Elkészítés:
A padlizsánokat, a vöröshagymát, a fokhagymát és a paradicsomot megsütjük sütőben 180 Celsius fokon 50 perc alatt. Miután kihűltek a zöldségek, meghámozzuk, majd olívaolajjal simára turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis chiliporral és már találhatjuk is. Üvegbe zárva, hűtőben tárolva egy hétig is eláll.