A tavasz a medvehagyma szezonja! Érdemes betárazni belőle, ugyanis szuper fogások készíthetők belőle. Nem mellesleg pedig nagyon egészséges.
A medvehagyma vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, jó hatással van a vérnyomásra, erősíti az immunrendszert, védi a szívet és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír.
Hozzávalók:
150 g medvehagyma
80 g parmezán sajt
50 g kesudió
2-3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
Elkészítés:
A kesudiót 15 percre beáztatjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a kesudiót, az olívaolajat, a parmezán sajtot és krémesre turmixoljuk. Üvegbe öntjük, hűtőben tartva hetekig eláll.