Kezdd a napot egy szuper, ínycsiklandó reggelivel!

Hozzávalók:

2 db közepes méretű padlizsán
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 marék friss bazsalikom
100 g kecskesajt
pirított fenyőmag
olívaolaj
só, bors
teljeskiőrlésű kenyér

reggeli recept táplálkozás padlizsán kecskesajt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra (alsó-felső fokozat). A padlizsánokat vágjuk ketté hosszában, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és tegyük be a sütőbe körülbelül 15 percre.
A fenyőmagot olívaolajon pirítsuk le.
Amikor megsültek a padlizsánok, és kihűltek, hámozzuk meg, a húsát turmixoljuk össze a fokhagymával, a citromlével, egy teáskanál olívaolajjal, és a bazsalikom két harmadával.
A kenyeret vágjuk szeletekre, kenjük meg a padlizsánkrémmel, tegyük rá a szeletekre vágott kecskesajtot, a megmaradt bazsalikomot és szórjuk meg fenyőmaggal.
Sóval és borssal ízesíthetjük.

Nézd meg a videót, hogyan készült!