A nap első étkezése több szempontból is meghatározó: ha jól választod meg, megadja a kellő lendületet, energiát ad és a jól eső érzést, hogy tettél valamit az egészségedért.
Kutatások is bizonyították, hogy akik egészséges reggelivel kezdik a reggelt, a nap hátralévő részében tudatosabbak, és kevésbé hajlamosak a nassolásra.
Hozzávalók:
2 marék bébi spenót
2 zellerszár
fél kígyóuborka
1 citrom leve
1 db banán
1 teáskanál reszelt gyömbér
1,5-2 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük blenderbe – tehetünk bele néhány szem jégkockát is, amennyiben szeretnénk, hogy hidegebb legyen az italunk –, majd alaposan turmixoljuk össze. Ha elkészült már ihatjuk is, vagy vigyük magunkkal munkahelyünkre.
Tudtad?
A spenót tele van vitaminokkal, rákellenes, és az egyik legegészségesebb zöldség.
A zellernek magas a rosttartalma, serkenti emésztést és az anyagcserét, csökkenti a gyulladást és az idegrendszert is nyugtatja.
Az uborka méregtelenít, támogatja a máj és a vesék működését.
A citrom magas C-vitamin tartalommal bír, és segíti a méregtelenítést.
A banán gazdag káliumban, rostban és energiát ad.
A gyömbér erősíti az immunrendszert, remek gyulladáscsökkentő és az emésztésre is jótékony hatással van.