Könnyű, nyári levesrecept, amelyet tálalhatsz melegen és lehűtve is. Ha egyszer elkészíted, garantáltan bekerül a kedvenc receptjeid közé.

Hozzávalók:

5 db nagyobb kápiapaprika
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
150 ml növényi tejszín
olívaolaj
só, bors
1 tk őrölt kömény

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, kimagozzuk, majd félbevágva sütőpapírra fektetjük. Előmelegített, 200 Celsius fokos sütőben harminc perc alatt megsütjük, félidőnél megfordítjuk a paprikákat. Miután megsült, várunk pár percet, amíg kihűl, majd lehúzzuk a héját. Olívaolaj megpirítjuk az apróra vágott hagymát és vöröshagymát, hozzáadjuk a paprikát, felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, és ha felforrt, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáöntjük a növényi tejszínt, majd miután újra felforrt, tálalhatjuk.

Nézd meg a videót is!