Pikáns, édeskés ízkavalkád. Az édesburgonyához igazán jól passzol az ananász és az avokádó, pláne, ha meg van bolondítva egy kis mézes-chili szósszal.
Hozzávalók:
2 db nagy édesburgonya
1 db ananász
1 db avokádó
500 g csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
Kókuszolaj
A szószhoz:
3 db chili paprika
3 ek méz
só, bors, olívaolaj
Tálaláshoz:
Lime
Koriander
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd megfőzzük. Arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ha megfőtt, kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk az édesburgonyát és azt is lepirítjuk. Beletesszük a csicseriborsót, a darabokra vágott ananászt és avokádót. A chili paprikát aprítógépben ledaráljuk, hozzáadjuk a mézet, az olívaolajat, a sót, a borsot és alaposan elkeverjük. A szószt az édesburgonyához keverjük és pár percig főzzük. Lime-mal, korianderrel tálaljuk. Főzhetünk mellé bulgurt vagy basmati rizst, de anélkül is laktató.