A fehérjék alapvető szerepet játszanak szervezetünk egészséges működésében, ezért fontos, hogy elegendő mennyiséget vigyünk be belőle. A hummusz és a falafel is fehérjedús és laktató fogás, amelyet érdemes beépítened az étkezéseidbe.
Hozzávalók:
A falafelhez:
500g főtt csicseriborsó
1 db hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek csicseriborsóliszt vagy zabliszt
2 ek olívaolaj
friss koriander
friss petrezselyem
1 tk őrölt kömény
só, bors
víz szükség szerint
A hummuszhoz:
400g főtt csicseriborsó
1 db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
100g tahini
2 ek olívaolaj
1 tk őrölt kömény
só, bors
½ dl víz
Elkészítés:
Először elkészítjük a falafelt: a hozzávalókat a víz kivételével tegyük robotgépbe és turmixoljuk simára. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet. A kapott masszából golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokon körülbelül 25 perc alatt arany barnára sütjük. Amíg sül, elkészítjük a hummuszt: a hozzávalókat krémesre turmixoljuk.
Friss zöldségekkel és teljes kiőrlésű pitával tálaljuk.