Könnyű avokádó krém csicseriborsóval, amely tökéletes reggelire, vacsorára vagy vendégvárónak is teli találat.

Hozzávalók:

250 g csicseriborsó (konzerv)
2 db avokádó
2 gerezd fokhagyma
1/2 lime leve
2 ek tahini
2 ek olívaolaj
1 kk só
bors
friss koriander

recept hummusz avokádó csicseriborsó koriander vegán reggeli vacsora diétás

Elkészítés: 

A csicseriborsóról leöntjük a levet, majd megmossuk, az avokádókat félbevágjuk, húsát pedig kanalazzuk ki a héjából. Tegyünk aprítógépbe, adjuk hozzá a többi hozzávalót és dolgozzuk krémes állagúra. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis olívaolajat. Nyers hasábra vágott répával, kígyóuborkával és pur kenyérrel tálaljuk. 

A videóban megnézheted, hogyan készült!