A rakott ételek egyik nagy előnye, hogy egyszerűek, lehet variálni a hozzávalókkal és persze nagyon finomak. Nézzük az egyik kedvenc receptünket!
Hozzávalók:
1 nagyobb fej brokkoli
500 g darálthús
1 bögre bulgur
500 ml tejföl
150 g reszelt sajt
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db répa
2 db zellerszár
olívaolaj
só, bors
1 tk őrölt piros paprika
1 kk őrölt kömény
Elkészítés:
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk. A sárgarépát és a zellerszárat aprítógépbe tesszük, majd hozzáadjuk a pirított hagymához. Ezután jöhet a darálthús, majd fűszerezzük. Közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban levő, enyhén sós vízben puhára főzzük. A bulgurt egy másik edényben olívaolajon lepirítjuk, picit megsózzuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt 12-15 perc alatt megfőzzük. Amikor a darálthús elkészült, összekeverjük a bulgurral. Egy magas falú tepsiben egyenletesen szétoszlatjuk s brokkolit, erre rétegezzük a bulgurral kevert darált húst, majd jöhet rá a tejföl és a reszelt sajt. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.