A szarvasgomba különleges és intenzív íze minden fogást izgalmassá tesz. Próbáld ki mascarponés-szarvasgombás pogácsa receptünket!
Hozzávalók:
200 g teljeskiőrlésű liszt
10 g búzasikér
1 kk só
1 kk porélesztő
100 g mascarpone
50 g szarvasgombakrém
2 db tojás
60 g folyékony kókuszolaj
A tetejére:
tojássárgája
60 g reszelt sajt
fekete szezámmag
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan dolgozzuk össze. Takarjuk le az edényt és tegyük hűtőbe 20 percig. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 1,5 cm vastagra.
Szúrjuk ki pogácsaszaggatóval, majd a pogácsákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejüket tojássárgájával, szórjuk rá a sajtot és fekete szezámmagot, majd toljuk be 30-35 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára.