A burgonyás gnocchi nem csak köretként állja meg a helyét, hanem önmagában is zseniális fogás. A rozmaringos mártás pedig izgalmas ízvilágú és selymesen krémes.

Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
150 g teljeskiőrlésű liszt
100 g vaj
200 ml növényi tejszín
egy marék friss rozmaring
egy csipet szerecsendió
egy csipet cayenne bors

érlelt cheddar vagy parmezánsajt

gnocchi tészta édesburgonya főétel rozmaring vegetáriánus recept táplálkozás kiemelt

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd 20-25 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. Amíg puhára fő a krumpli készítsük el a mártást: serpenyőben melegítsük meg a vajat, amíg barnulni kezd, majd adjuk hozzá a rozmaringot és szépen lassan a tejszínt is. Szórjuk meg sóval, cayenne borssal, őrölt szerecsendióval és reszeljünk bele sajtot, majd főzzük 3-5 percig, amíg krémes állagú nem lesz. Ha elkészült tartsuk melegen.
Ha a burgonya megpuhult, pépesítsük, szórjuk rá a lisztet, a sót és gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, formázzunk rudakat, majd vágjunk 3 cm-es darabokat és formázzuk négyzet alakúra. Minden darabra nyomjunk rá barázdákat, és dobjuk őket forrásban lévő sós vízbe. Főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd forgassuk össze a mártással és tálaljuk. 

A videóban megnézheted, hogy készült!