Gyorsan készítenél valami finomat? Bazsalikomra, tésztára és még néhány hozzávalóra lesz szükséged, és máris készítheted is a tejfölös-pestós pennét! Olaszos ízvilág, házi pestóval.
Hozzávalók:
A pestohoz:
1 nagy csokor bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán vagy pecorino sajt
1 ek fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
50 ml extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
200 ml tejföl
penne
Elkészítés:
Először tegyünk fel egy lábasban vizet forrni a tésztának, tegyünk bele egy kis sót és olajat, majd készíthetjük a pestót: ha van mozsarunk - ha nincs, akkor zöldségaprító vagy turmixgép is megteszi -, pépesítjük a fokhagymákat, majd hozzáadjuk a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a reszelt parmezánt és az egészet alaposan összedolgozzuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a krémes pesto mehet is a kifőtt tésztára. Tálaláskor tehetünk rá egy kis extra parmezánt.