Krémes, lenyűgöző ízvilágú főétel, amelyet kevesebb, mint tizenöt perc alatt elkészíthetsz! A recept egyszerű és nagyszerű, nem igényel különösebb főzőtudományt, a végeredmény pedig egy különleges tésztaétel.

Hozzávalók:

200 g ravioli
8 ek teavaj
2 gerezd fokhagyma
2 maréknyi friss zsálya
100 g dió (durvára aprítva)
só, bors
reszelt parmezánsajt

recept ravioli tészta vegetáriánus táplálkozás

Elkészítés:

Forraljunk egy nagyobb lábasba vizet, adjunk hozzá sót, majd ha felforrt tegyük bele a raviolit és főzzük 8-10 percig (vagy a csomagoláson szereplő utasítás szerint). Amíg fő a tésztánk, serpenyőben, közepes lángon olvasszunk vajat, majd ha habosodni kezd, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a friss zsályát, az aprított diót és kevergessük pár percig, míg a vaj aranybarna, a zsálya pedig ropogós lesz. Keverjük össze a raviolit a mártással, ha szükséges ízesítsük sóval, borssal, a tetejére reszeljünk parmezánt és már tálalhatjuk is.

Tipp: a hozzávalókkal bátran kísérletezhetsz! Legközelebb a zsályát cseréld fel friss bazsalikomra, a diót pedig kesudióra, és máris egy teljesen új, de mégis hasonlóan ízletes ételt készítettél!

A videóban megtalálod az alapreceptet és még két izgalmas verziót!