Az olasz tésztaételek varázsa az egyszerűségükben rejlik. Amellett, hogy nagyon finomak, gyorsan elkészíthetőek és nem igényelnek különlegesebb hozzávalókat.

Hozzávalók:

200 g spagetti tészta
450 g koktélparadicsom konzerv
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
parmezán sajt
friss bazsalikom
só, bors
extra szűz olívaolaj

tészta recept főétel kiemelt videó

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pár percig, amíg illatos lesz, kevergessük. Mehet hozzá a paradicsom, majd sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 15 percig főzzük, és közben a tésztát is elkészítjük. Amikor a tészta megfőtt, tegyük bele a serpenyőbe, keverjük össza a szósszal. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis főzővizet. Tálaláskor szórjunk rá friss bazsalikomot és reszelt parmezánsajtot.

A videóban még több tésztareceptet találsz!