Sok zöldség, könnyű paradicsomszósz, roppanós al dente tészta és sajt a tetején. Pikk-pakk elkészíthető vegetáriánus fogás.
Hozzávalók:
250 g penne
1 db cukkini
1 db kápiapaprika
2 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér (elhagyható)
olívaolaj
250 g paradicsomszósz
só, bors, oregánó
Tálaláshoz: sajt ízlés szerint
Elkészítés:
Az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított lilahagymát és a gyömbért. Pár perc múlva beletesszük a feldarabolt cukkinit és kápia paprikát, majd a paradicsomot és rádobjuk a felkarikázott újhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, majd jöhet a tészta és a paradicsomszósz. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és tizenkét perc alatt megfőzzük. Reszelt sajttal megszórva találjuk.