A lasagne méltán az egyik legnépszerűbb olasz étel, de a legtöbb étrendbe nehezen illeszthető be. Tészta és besamel nélkül készítettük, alakbarát verzióban!

Hozzávalók:

3 db nagy édesburgonya
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g darált pulykamell
só, bors, bazsalikom, oregánó
250 ml cukormentes paradicsomszósz
400 g baby spenót
450 g ricotta
olívaolaj
1 db tojás
reszelt parmezán
mozzarella

lasagne édesburgonya recept táplálkozás kiemelt diétás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra, majd kenjünk ki a tepsit olívaolajjal. Az édesburgonyát vágjuk vékony karikákra, a vörös- és a fokhagymát pedig apróra. Serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a darált húst, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ha a hús megsült, öntsük hozzá a cukormentes paradicsomszószt, és alaposan keverjük össze. Egy másik serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát és fonnyasszuk meg rajta a spenótot, majd ha kihűlt, keverjük hozzá a ricottát, a tojást, és fél bögre reszelt parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk.
A tepsi aljába rétegezzük az édesburgonyát, kenjük meg a ricottás spenóttal, majd tegyünk rá egy réteg darált pulykamellet. Ismételjük meg az egészet: jöhet az édesburgonya, rá a ricottás réteg és végül darált hús. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, tegyük rá a mozzarellát, fedjük le alufóliával és süssük körülbelül 40 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.

Nézd meg a videót is!