A lasagne méltán sokak kedvenc étele, azonban a legtöbb diétába magas kalória- és szénhidráttartalma miatt nem fér bele. Elkészítettük diétás verzióban, amely ráadásul talán még finomabb, mint az eredeti!

Hozzávalók:

1 kg darált pulykamell
200 g szénhidrátcsökkentett lasagne tészta
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
700 ml cukormentes paradicsomszósz
150 g bébispenót
250 ml ricotta
150 g reszelt mozzarella
olívaolaj
só, bors, oregánó, bazsalikom
 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a darált húst, és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Közben egy lábasban olívaolajon és apróra vágott fokhagymán fonnyasszuk meg a spenótot, sózzuk meg, majd botmixerrel pürésítsük és keverjük el a ricottával. Ha a hús megsült, öntsük hozzá a cukormentes paradicsomszószt, és pár perc alatt főzzük össze. Egy magasfalú jénaiban eloszlatjuk a spenótos ricotta egyharmadát, rátesszük a tésztalapokat, majd egy réteg darált húst. Megszórjuk mozzarellával, majd ismételjük meg az egészet: spenótos ricotta réteg, tésztalapok, darált hús és reszelt sajt. Erre ráöntjük a maradék spenótos ricottát, majd tésztalapokat rétegelünk, a megmaradt darált húst rátesszük, és végül megszórjuk a mozzarellával. Alsó-felső fokozaton 180 Celsius fokon 20 percig sütjük.

Nézd meg, hogy készül!