Igazi olasz fogás, amellyel garantálta siker. Tökéletes bolognai ragu, krémes besamel, és parmezán sajt a tetején.
 

Hozzávalók: 

500 g darált marhahús
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 db paradicsom
600 ml paradicsompüré
50 g vaj
30 g tönkölyliszt
3 dl tej
100 g parmezánsajt
olívaolaj
só, bors, oregánó, bazsalikom
őrölt szerecsendió
száraz lasagne tészta

lasagne recept olasz konyha főétel kiemelt tálplálkozás

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd olívaolajon dinszteljük. Hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Közben elkészítjük a besamel mártást: a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Folyamatos, gyors keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a felforralt tejet, és addig keverjük, míg a mártás állaga sima nem lesz, majd szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük. A darálthúshoz hozzáadjuk a darabolt, pürésített paradicsomot és a szószt, majd elkeverjük, oregánóval és friss bazsalikommal ízesítjük.
Összeállítjuk a lasagnét: egy tepsibe vagy  jénai tálba olívaolajat teszünk, szétterítjük rajta a ragut, majd tésztalapokkal fedjük. Megkenjük besamellel, raguval, reszelt parmezánt szórunk rá, és tésztalapot teszünk rá. Besamel, ragu és parmezán következik. Az utolsó tésztarétegre már csak besamel és parmezán kerül. 180 Celsius fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Nézd meg a videót is!