Egyszerű, egészséges és nem több, mint fél óra elkészíteni! Ízes marharagu, ropogós zeller, és lágy sajt a tetején.
Hozzávalók:
500 g darált marhahús
2 db nagyobb édesburgonya
3 szál angol zeller
2 db répa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
80 g reszelt sajt
só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
Olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a reszelt répát és reszelt zellert, beletesszük a darált húst, majd ha kifehéredik, a kockára vágott édesburgonyát. Fűszerezzük, majd közepes hőfokon fedő alatt körülbelül 15 percig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul. A ragut tegyük át egy sütőtálba, szórjuk meg sajttal a tetejét, és 10 percig süssük előmelegített sütőben 180 Celsius fokon.