Egészséges, laktató és villámgyorsan elkészül!
Csak, hogy néhány pozitív tulajdonságot említsünk: az édesburgonya antioxidánsban gazdag, kiváló C-vitamin forrás, támogatja a keringést és a csontképzést, gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonsággal bír és a vérnyomásra is jó hatással van.
A konyhában pedig igazi Jolly Joker. Nem csak krémleves készíthetünk belőle, hanem köretként, vegetáriánus főételként is megállja a helyét, sőt még a süteményekbe is belecsempészhetjük édeskés ízének köszönhetően.
Hozzávalók:
1 db nagyméretű édesburgonya
150 g vöröslencse
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
kókuszolaj
só, bors
1 tk reszelt gyömbér
1 tk kurkuma
Tálaláshoz: citrom
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A kockára vágott édesburgonyát és az alaposan megmosott vöröslencsét is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd addig főzzük, amíg a batáta és a lencse megpuhul. Friss, reszelt gyömbérrel és kurkumával ízesítjük, és botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha szükséges adunk hozzá még egy kis vizet. Tálaláskor facsarjunk bele néhány csepp citromot.