Íme egy édesség, amely egészséges, egyszerűen elkészíthető és a legtöbb diétába  beilleszthető.

Hozzávalók:

150 g zabpehely
100 g kókuszreszelék
60 g kókuszvirág cukor
50 g kókuszzsír
1,5 dl kókusztej
1 tk sütőpor
csipet só

A csokis részhez:
50 g kókuszzsír
2 ek kakaópor
2 ek kókuszvirág cukor

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a zabot, a kókusreszeléket, a kókuszcukrot, a sütőport, és a csipet sót, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a folyékony kókuszolajat. Alaposan összedolgozzuk, és a keveréket egy kókuszolajjal kikent tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd 180 Celsius fokon 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a kakaós krémet: megolvasztjuk a kókuszzsírt, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot és addig kevergetjük, amíg nem érezni a cukorszemcséket. Ráöntjük az alapra, megvárjuk amíg megdermed, majd tálaljuk.

Nézd meg a videót is!