Vitamindús vegetáriánus fogás, amely nem csak köretként, hanem főételként is megállja a helyét. Spenóttal, aszalt paradicsommal és csicseriborsóval készítettük.
Hozzávalók:
2 db nagy édesburgonya
3 gerezd fokhagyma
100 g bébi spenót
70 g szárított paradicsom
250 g csicseriborsó
cheddar sajt
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Az édesburgonyákat megmossuk, villával megszurkáljuk, majd 180 Celsius fokon 60 perc alatt megsütjük. Amíg az édesburgonya készül, elkészítjük a tölteléket:
olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, körülbelül két perc elteltével, amikor már illatos, hozzáadjuk a bébi spenótot. Ha megfonnyadt, belekeverjük a csicseriborsót, a szárított paradicsomot, meglocsoljuk citromlével, majd sóval és borssal fűszerezzük és néhány perc alatt összefőzzük.
Miután az édesburgonya megpuhult, kivesszük a sütőből, kettévágjuk, kanállal kikaparjuk a belsejét és megtöltjük a spenótos keverékkel. Rátesszük a sajtot és pár percig sütjük, amíg ráolvad.