Készíthetsz akár dupla adagot is, mert biztosan pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

150 g nyers, sótlan kesudió
100 g zabdara vagy zabpehely
100 g kimagozott datolya
25 g folyékony kókuszolaj
csipet tengeri só
a forgatáshoz: kókuszreszelék
 

Vagy készíthehetjük csokoládékrémbe forgatva:

csoki öntethez:
25 g agavé szirup
25 g folyékony kókuszolaj
50 g holland kakaópor
csipet tengeri só
kókuszreszelék

recept desszert datolya kókusz kesudió paleo vegán vegetáriánus táplálkozás kiemelt videó

Elkészítés:

A kesudiót két-három perc alatt  aprítógépben krémes állagúra daráljuk, majd hozzáadjuk a zabot, a kókuszolajat, a datolyát, a tengeri sót, és összeturmixoljuk. A keverékből golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük. Amennyiben felturbóznád egy picit a receptet, akkor készíts hozzá csokiöntetet: egy tálban keverd össze az agavészirupot, az olvasztott kókuszolajat és a kakaóport. Egy villa segítségével mártsuk bele a golyókat, tegyük egy tálcára és szórjuk meg kókuszreszelékkel és egy kis tengeri sóval. Mielőtt tálalnánk, tegyük hűtőbe körülbelül három órára.
Lefedve, hűtőben egy hétig eláll.

Nézd meg a videót is!