A népszerű rakott karfiol reform verzióban még ütősebb.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
olívaolaj
só, bors
1 bögre bulgur
1 csomag spenót
500 g darált pulykamell
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g tejföl
150 g reszelt mozzarella

rakott ételek karfiol spenót bulgur főétel táplálkozás recept kiemelt diétás

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
A bulgurt olívaolajon kicsit lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű sós vízben 15 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut: olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd mehet rá a darált pulykamell. Sózzuk, borsozzuk, és ha a hús átsült, beletesszük a spenótot, és amior megfonnyadt,  összeforgatjuk a megfőtt bulgurral. Egy tepsiben rétegezzük a hozzávalókat: először tejfölt teszünk bele, majd jöhet a ragu, rá a karfiol, rákenjük a tejfölt, majd megszórjuk reszelt mozzarellával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A videóban megnézheted, hogy készül: