Gyors és egyszerű recept, amely tökéletes ebédre vagy vacsorára. Krémes, sajtos, a szénhidráttartalma pedig alacsony!

Hozzávalók:
1 fej karfiol
400 ml habtejszín
50 g teavaj
fél citrom leve
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 g reszelt parmezán sajt
200 g bébispenót
150 g kecskesajt
100 g dió

recept diétás karfiol rizottó főétel kecskesajt dió spenót

Elkészítés:
Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, majd egy zöldségaprító segítségével dolgozzuk el rizs méretűre. Egy serpenyőben teavajon dinszteljük meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, adjuk hozzá a tejszínt, a citromlevet, a karfiolt, és ízesítsük sóval és borssal. Körülbelül tíz percig főzzük fedő alatt, és gyakran kevergessük, majd tegyük bele a parmezán sajtot, a spenótot és főzzük további öt percig. Tálaljuk kis darabokra vágott kecskesajttal és dióval.