Laktató, finom és kalóriaszegény, így remek választás, ha odafigyelsz az alakodra. Darált pulykamellből és görögörjoghurttal készült, a fokhagyma és a zöldfűszerek izgalmassá teszik.

Hozzávalók:

1/2 darált pulykamell
2 fej karfiol
300 g görögjoghurt
4 gerezd fokhagyma
150 g reszelt mozzarella
1 db tojás
olívaolaj
só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve felteszzük főni, és közben elkészítjük a darált húst. A vörös- és a fokhagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a pulykamellett, sózzuk, borsozzuk. Amíg készül, kikeverjük a görögjoghurtot a tojással, a zúzott fokhagymával, a sajt felével és a fűszerekkel. Ha a karfiol megpuhult, olívaolajjal kikenünk egy jénait, betesszük a karfiol felét, majd rárétegezzük a pulykamellett. Ráöntjük a joghurt felét, majd újabb réteg karfiol következik. Erre jön a maradék joghurt és a reszelt sajt, majd 180 Celsius fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

Nézd meg a videót!