Megosztás Facebookon Küldés Messengeren További lehetőségek
Cikk megosztása:







Nincs étvágyad a nagy melegben? Mutatunk három remek receptet, amelyek bővelkednek vitaminokban és antioxidánsokban, ráadásul az alakodnak is jót tesznek!

Litván céklaleves

Hozzávalók:
1,5 kg cékla
500 ml kefír
500 ml görögjoghurt
1 db kígyóuborka
tojás
kapor
himalája só
bors

Elkészítés:
Mosd meg alaposan a céklát, hámozd meg, vágd kis darabokra, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Add hozzá a joghurtot, a kefírt, a sót és a borsot, majd turmixold össze. Ezt követően hámozd meg az uborkát, reszeld bele a levesbe, majd add hozzá a felaprított kaprot. Hagyd kihűlni, a legoptimálisabb, ha egy fél napot áll a hűtőben. Tálalhatod főtt tojással vagy teljeskiőrlésű kenyérrel.

recept táplálkozás kiemelt leves nyár gazpacho rebarbara cékla

Gazpacho

Hozzávalók:
fél kg paradicsom
2,5 dl paradicsomlé
2 db kaliforniai zöldpaprika
1 db kígyóuborka
1 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db lime
himalája só, cayenne bors
olívaolaj
1 dl borecet

Elkészítés:
Hámozd meg a paradicsomot, majd vágd fel a többi zöldséggel együtt. Locsold meg olívaolajjal és a borecettel, majd tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. (A legjobb, ha egy egész éjszakát a hűtőben áll.)
Öntsd fel hideg paradicsomlével és vízzel, add hozzá a cayenne borsot és sót, facsard rá a lime-ot, majd turmixold össze.

recept táplálkozás kiemelt leves nyár gazpacho rebarbara cékla

Epres rebarbara leves

Hozzávalók:
20 dkg eper
8 szál rebarbara
2 ek eritrit
2 dl kókusztejszín
1 db vaníliarúd
szegfűszeg
fahéj
1 kk só
hántolt mandula
friss menta

Elkészítés:
Szedd le a rebarba külső héját, majd vágd 2 cm-es darabokra, az epret pedig szeleteld fel. Tedd fel főni 6 dl vízben, majd add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliarudat, a sót és az eritritet. 10 perc elteltével vedd ki a vaníliarudat és öntsd hozzá a kókusztejszínt. Miután újra felforrt, turmixold krémesre, majd várd meg, amíg kihűl. Tálald friss mentával és hántolt mandulával.

recept táplálkozás kiemelt leves nyár gazpacho rebarbara cékla

 

Megosztás Facebookon Küldés Messengeren További lehetőségek
Cikk megosztása: