Nincs étvágyad a nagy melegben? Mutatunk három remek receptet, amelyek bővelkednek vitaminokban és antioxidánsokban, ráadásul az alakodnak is jót tesznek!

Litván céklaleves

Hozzávalók:
1,5 kg cékla
500 ml kefír
500 ml görögjoghurt
1 db kígyóuborka
tojás
kapor
himalája só
bors

Elkészítés:
Mosd meg alaposan a céklát, hámozd meg, vágd kis darabokra, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Add hozzá a joghurtot, a kefírt, a sót és a borsot, majd turmixold össze. Ezt követően hámozd meg az uborkát, reszeld bele a levesbe, majd add hozzá a felaprított kaprot. Hagyd kihűlni, a legoptimálisabb, ha egy fél napot áll a hűtőben. Tálalhatod főtt tojással vagy teljeskiőrlésű kenyérrel.

recept táplálkozás kiemelt leves nyár gazpacho rebarbara cékla

Gazpacho

Hozzávalók:
fél kg paradicsom
2,5 dl paradicsomlé
2 db kaliforniai zöldpaprika
1 db kígyóuborka
1 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db lime
himalája só, cayenne bors
olívaolaj
1 dl borecet

Elkészítés:
Hámozd meg a paradicsomot, majd vágd fel a többi zöldséggel együtt. Locsold meg olívaolajjal és a borecettel, majd tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. (A legjobb, ha egy egész éjszakát a hűtőben áll.)
Öntsd fel hideg paradicsomlével és vízzel, add hozzá a cayenne borsot és sót, facsard rá a lime-ot, majd turmixold össze.

recept táplálkozás kiemelt leves nyár gazpacho rebarbara cékla

Epres rebarbara leves

Hozzávalók:
20 dkg eper
8 szál rebarbara
2 ek eritrit
2 dl kókusztejszín
1 db vaníliarúd
szegfűszeg
fahéj
1 kk só
hántolt mandula
friss menta

Elkészítés:
Szedd le a rebarba külső héját, majd vágd 2 cm-es darabokra, az epret pedig szeleteld fel. Tedd fel főni 6 dl vízben, majd add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliarudat, a sót és az eritritet. 10 perc elteltével vedd ki a vaníliarudat és öntsd hozzá a kókusztejszínt. Miután újra felforrt, turmixold krémesre, majd várd meg, amíg kihűl. Tálald friss mentával és hántolt mandulával.

recept táplálkozás kiemelt leves nyár gazpacho rebarbara cékla